top of page

Specialiteiten

Van alle markten thuis

Stucwerk is een zeer oude ambacht. Romeinen brachten stucwerk aan ter verfraaiing van de huizen en de islamieten begruikten het veelal ter decoratie van religieuze huizen en paleizen. Tot op de dag van vandaag wordt dit vakwerk ingezet om interieurs en gevels te verfraaien. Traditioneel stuckwerk- een nette, strakke wand of een goed afgewerkt plafond - vormt dé basis voor een fraaie uitstraling van (woon)ruimtes en het genot hiervan. Naast traditioneel stucwerk verzorgt Wieberdink Stukadoors ook specifiek stucwerk. Hieronder een overzicht van enkele specialiteiten:

Kerakoll Design house

Kerakoll Design House (KDH) is het nieuwe interieurproject van Kerakoll (The GreendBuilding Company). Het is een geïntegreerd project met innovatieve materialen, cement, hars, handgemaakt hout, microcoating, verf en glazen, samengevoegd in één kleurenpallet. Een nieuwe stijl op het gebied van interieurdesign waar milieu en wandafwerkingen samen komen. Een mengeling van materialen, texturen en kleuren. Vloeren en coatings, muren, armaturen, meubilair accessoires, verlichting en verwarming armaturen vormen samen één naadloos oppervlak. Het resultaat? Een frisse, jonge en moderne uitstraling. 

KDH heeft wereldwijd een aantal Design House studio's, waaronder in Milaan en Nice. Binnen Nederland is Wieberdink Stukadoors geautoriseed en trotse dealer van dit innovatieve concept.

b_WALLCRETE-WCR-Kerakoll-Design-House-28

Frescolori

Deze van origine Italiaanse kalkpleister bestaat bijna geheel uit natuurlijke grondstoffen: kalk, marmerpoeders en granulaten. Het resultaat? Ruimtes met een warme en sfeervolle uitstraling!

Dankzij de hoogwaardige grondstoffen kunnen er diverse structuren en kleuren gecreëerd worden. Daardoor is het product geschikt voor vele interieurtypen.

De manier waarop het product wordt aangebracht -rustig of juist ruw- speelt ook een grote rol in het eindresultaat. Voor een industriële of retro look zullen er andere structuren en technieken toegepast worden dan bij een klassiek of landelijke stijl. De kalkpleister is onderhoudsvrij, duurzaam en toepasbaar in diverse leefgebieden. Frescolori Shower wordt toegepast in badkamers, douches, toiletten en sauna's. Hierbij zijn alle kleuren mogelijk en de afwerking is bijna naad- en voegloos. Frescolori kitchen is krasvast, goed reinigbaar en uitermate geschikt voor achter de kookplaat. Het geeft een stoere betonlook aan de keuken. Frescolori living is er voor de afwerking van alle andere ruimtes. DE mogelijkheden zijn eindeloos, stoere betonlook, robuuste natuurstuur, glamoureuze glanspleister of een zachte kalkpleister.

unnamed (3).jpg

Leemstuc

Leem is één van de oudste bouwmaterialen ter wereld, maar liefst één derde van de wereldbevolking leeft in huizen opgetrokken uit leem. Het bestaat volledig uit natuurlijke materialen als klei, zand en stilt. Vaak wordt er nog strohaksel aan toegevoegd om de krimpscheuren te verkleinen. Sinds leem verkrijgbaar is als kant-en-klaar bouwmateriaal neemt de vraag naar dit product toe. Mede dankzij de positieve gezondheidsaspecten van leem. Leem is een ecologisch en biologisch een waardevol product, het wordt zelfs als genezend ervaren. In verschillende culturen neet men leembaden voor de reinigende en genezende werking van de mineralen. Leem is vrij van schadelijke stoffen en daarom is het zeer geschikt voor personen met allergieën. Het heeft een warmte- en vochtregulerende werking. Wanden die afgewerkt zijn met leemstuc nemen wandenvocht op bij een vochtige lucht, bij een droge lucht wordt dit vocht weer vrijgegeven. Dit resulteert in een stabiele vochthuishouding en een stabiel klimaat. Daarnaast is leem in staat om warmte uit de omgeving op te nemen en af te geven wanneer er temperatuurverschillen optreden. Leem zorgt voor koele ruimtes in de zomer en voor een aangename binnentemperatuur in de winter. Tot slot reinigt leem de lucht, heeft een antibacteriële werking, absorbeert luchtjes en de kleimineralen in leem binden schadelijke stoffen uit de lucht. Kortom: leef gezond met leem!

51734046_2045494038904455_60292663455713
Specialiteiten: Diensten

Restauratie

Het restaureren van een historisch pand, een gedateerde boederij, kerk, villa of het opknappen van de buitengevel of een woning. De stukadoors van Wieberdink Stukadoors zijn liefhebbers van dit ambachtelijke stucwerk. En dat ziet u terug!

Het team beschikt over kennis van materialen, technieken en bouwstijlen die nodig zijn om het beschadigde stucwerk - in orginele staat - te herstellen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van orginele materialen als van geheel nieuw stucwerk. Bij de laatste optie wordt het origineel exact nagemaakt. 

Houdt bij het gebruik van originele materialen rekening met kleurverschil. Het is praktisch helaas niet mogelijk om dit geheel identiek te maken aan de oorspronkelijke kleur. 

91754380_234915897785917_1133500478538121216_n_edited_edited.png

Gestucte badkamers en vloeren

Badkamertegels worden steeds vaker vervangen door waterdicht stucwerk. De wand of de vloer is één gladde oppervlakte en daardoor makkelijk schoon te maken. Het stucwerk dat toegepast wordt bij de badkamers en toiletten bestaat vaak uit natuurlijke producten met waterdichte eigenschappen. Dus bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes. Ook is het stucwerk waterdicht door de wijze waarop het aangebracht wordt. Veel van de afwerkingen kunnen tevens over bestaande tegels aangebracht worden. De rust en warmte dat het stucwerk uitstraalt geeft een gevoel van complete ontspanning in eigen badkamer. Een pronkstuk in het interieur.

zeisweg-13a-16-1586249107.jpg

Lijsten en ornamenten

Al eeuwenlang zorgen sierlijsten en ornamenten voor een chique en luxe uitstraling in oude huizen. Maar ook in eigentijdse interieurs worden ze steeds vaker gespot. Het diverse aanbod van lijsten en ornamenten zorgt ervoor dat ze geschikt zijn in ieder interieur; zowel nieuwbouwwoningen als klassieke herenhuizen en boerderijen. 

Wieberdink Stukadoors heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van lijsten en ornamenten op plafonds, aan pilaren, trappen, lambriseringen en deuren. Naast het aanbrengen van dit sierwerk, restaureert Wieberdink Stukadoors beschadigde lijsten en ornamenten. Dit specialistische werk vereist een vakkundige en zorgvuldige werkwijze. Alleen zo kunnen de orginele details perfect terugkeren in de sierstukken. 

37099_311912605595949_1121837299_n.jpg
Specialiteiten: Diensten
bottom of page